Ви зараз переглядаєте Зарnлата майже 50 тuс. на місяць: в Україні ста ла затребувана одна цікава професія – люди стають в черги – Беруть навіть пенсіонерів! Подробиці ⤵⤵⤵
Bribe atm jeans business illegal wealth earn profit entrepreneur job buy gambling person people hand-out concept. Cropped close up photo of a lot of money in white envelope isolated background

Зарnлата майже 50 тuс. на місяць: в Україні ста ла затребувана одна цікава професія – люди стають в черги – Беруть навіть пенсіонерів! Подробиці ⤵⤵⤵

В Україні рекордно підскочили зарплати – кому пощастило

В Україні зарплати за рік зросли на 22,5% . У середньому заробітна плата у першому кварталі поточного року становила 18,9 тис. грн. Зростання зарплат викликане дефіцитом кадрів.

Про це йдеться у даних Державної служби статистики. Найбільше зростання спостерігається у тимчасовому розміщенні та організації харчування та будівництві: у середньому зарплати у цих областях зросли на 44,1% та 44% (до 15 тис. та 14,5 тис. грн відповідно). Також серед сфер, у яких значно зросли зарплати:

водний транспорт (на 42%) – до 26 тис. грн.;
поштова та кур’єрська діяльність (на 38,3%) – до 13,7 тис. грн.;
інформація та телекомунікації (на 35,6%) – до 49,4 тис. грн.

Традиційно найбільше заробляють саме працівники галузі інформаційних технологій. Висока середня зарплата також у сфері фінансової та страхової діяльності – 39,1 тис. грн. В авіаційному транспорті сплачують 34,6 тис. грн. в середньому. Зазначимо, українським екіпажам дозволили працювати за кордоном для того, щоб вони за час війни не втратили своєї кваліфікації та змогли швидко повернутися до роботи в Україні після війни.

Причина такого стрімкого зростання зарплат – рекордний дефіцит кадрів. Роботодавці змушені піднімати зарплати, щоби залучити нових працівників. І в НБУ, за результатами досліджень, і в Європейській бізнес-асоціації, говорять про те, що роботодавці змушені підвищувати зарплати навіть у складних економічних умовах – насамперед через дефіцит кадрів, щоб не втратити працівників. У минулому році середня зарплата зросла на 17,3%.

Раніше портал “Стіна” повідомляв, що українців попередили про погіршення ситуації зі світлом – відключатимуть на 10 годину.

Нагадуємо, що бензин в Україні скоро подорожчає на 1,50 грн., а дизель на 1,85 грн. – це відбудеться в результаті підвищення акцизів.