Ви зараз переглядаєте “Фаріон загuнула через…”: Глава ГУР Міноборонu здuвував українців несподl ваною заявою Деталі в коментарі

“Фаріон загuнула через…”: Глава ГУР Міноборонu здuвував українців несподl ваною заявою Деталі в коментарі

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов

Сьогодні Україна попрощалась з громадською діячкою та науковицею Іриною Фаріон. Холоднокровне вбивство відомої мовознавиці — виклик для всього українського суспільства, злочин проти основоположних прав і свобод українців. Ця трагедія вкотре продемонструвала: ворог прагне використати будь-які інструменти, аби розʼєднати нашу націю”, — зазначив він.

Буданов закликав не забувати, що право українців відстоювати свої переконання є священним.

“Це фундамент нашої свободи і кожен, хто на це зазіхає — має бути покараний. Ірина Фаріон загинула за українську позицію. Ми не маємо права терпіти подібні злочини і продовжимо захищати Україну як на фронті, так і всередині нашої держави. Світла памʼять пані Ірині”, — зазначив очільник ГУР.

Що відомо про вбивство Ірини Фаріон

19 липня, близько 19:30, невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому, після чого втік.

Близько 20:00 Ірину Фаріон госпіталізували до лікарні святого Пантелеймона з вогнепальним пораненням голови. Керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець розповіла що Ірині Фаріон провели операцію. Медикиня додала, що стан критичний: глибока мозкова кома.

О 23:33 керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова повідомила, що врятувати Ірину Фаріон не вдалось.

У Львові оголосили спеціальну поліцейську операцію для затримання стрільця — план “Перехоплення”. Пошуки стрільця тривають.

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Стрільцеві загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

Слідство розглядає кілька мотивів вбивства, зокрема громадська/політична діяльність і особиста неприязнь. Також слідчі не виключають у вбивстві “російський слід”.

Правоохоронці оголосили в розшук чоловіка, який може бути причетний до вбивства Ірини Фаріон. Він худорлявої статури, зростом приблизно — 170-180 см. У поліції оприлюднили фото і відео з розшукуваним.