Ви зараз переглядаєте Пішли до суnер маркету за п0дарунком на день народження… і так не повернулuся

Пішли до суnер маркету за п0дарунком на день народження… і так не повернулuся

Дві сусідки 16-річна Владислава та 11-річна Лєра вранці 9 серпня вирушили до “Екомаркету”, який був зовсім поруч із їхньою багатоповерхівкою у Костянтинівці Донецької області. Дівчата збиралися на день народження до подружки та обирали подарунок. Назад вони вже не повернулися, бо російська ракета вдарила по мирному місту об 11:05, коли в магазині було багато народу.

Російський удар забрав одразу 14 життів українців. Ще 43 людей було поранено. Серед загиблих троє дітей 9, 11 та 16 років.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZ.UA.

Загинула сирота

Того дня 16-річна Владислава Антошкіна разом із подружкою 11-річною Валерією Хоменко вирушили до “Екомаркету” за подарунком. Магазин розташовувався прямо поряд з їхнім будинком. Бабуся Владислави згадує, що дівчаток запросили на день народження, і вони вирішили купити святкові свічки на торт.

Дівчата обійшли прилавки, вибрали свічки. А потім згадали, що треба ще купити солодку воду, й повернулися до магазину. У цей час російська ракета якраз ударила по супермаркету.

“Вибух був жахливий, усе навколо і небо стало чорними, вибило шибки, погнулися рами, нас усіх оглушило. Я злякалася, мене всю трясло. Я таки вискочила на вулицю, підійшла до рогу будинку. Там уже було багато рятувальників, поліції, нас не пускали підійти ближче. Вийшла й мама Лєри, ми разом стояли там, чекали, дуже сподівалися, що наші діти живі, просто поранені. Але минуло багато часу, а про них нічого не було відомо. Потім з’ясувалося, що вони згоріли у тому пеклі”, – з гіркотою розповідає бабуся Владислави Лідія.

Жінка сама виховує чотирьох онучок. У 2013 році її син, батько трьох дівчаток (старша була від попереднього шлюбу), загинув на виробництві, а мати дітей покинула.

“Я їхній опікун. Мені тоді дісталися чотири дівчинки, наймолодшій було 8 місяців, старшій 8 років. Владиславі було лише 6 років, з того часу я їх і виховувала. Наразі Владислави не стало”, – переживає бабуся.

У листопаді Владиславі мало виповнитися 17 років. Вона закінчила школу та збиралася вступати до училища на штукатура-маляра. Дівчинка росла доброю, спокійною, ні з ким ніколи не конфліктувала, її всі діти на подвір’ї любили.

А 11-річна Валерія була єдиною дитиною у сім’ї. Батьки переїхали до Костянтинівки нещодавно з Торецька.

Працював у магазині, торгував автозапчастинами

Ще один загиблий – 22-річний Микита Волобуєв. Хлопець працював в “Екомаркеті” у магазині автозапчастин.

“Напередодні ми спілкувалися з ним. Усе було гаразд у нього. Ми щодня розмовляли з ним, будували якісь плани на майбутнє. У житті він був життєрадісним, захоплювався всім потроху. Дуже добрий, завжди допомагав. З рідних у нього залишилися мама, вітчим, дядько, двоюрідні брат і сестра”, – розповів Олександр, двоюрідний брат Микити.

.

Пішли до супермаркету за подарунком на день народження: що відомо про загиблих від російського ракетного удару у Костянтинівці

Він згадує, що про російський ракетний удар дізнався з інтернету, побачив, що приліт був якраз по “Екомаркету”. На жаль, Микита на той час був на роботі й загинув.

Також серед загиблих виявився 36-річний поліцейський, інспектор сектору кадрового забезпечення Максим Кислюк, на той час він перебував у наряді. У поліції Максим працював 15 років.

Пішли до супермаркету за подарунком на день народження: що відомо про загиблих від російського ракетного удару у Костянтинівці

У нього залишилися батьки, дружина та діти.

Пішли до супермаркету за подарунком на день народження: що відомо про загиблих від російського ракетного удару у Костянтинівці