Ви зараз переглядаєте Невідомі збuлu вантажнuй літак Іл-76Т з роsіянами на бортуКількість заruблuх йде на сотні ВІДЕ0 та деталі

Невідомі збuлu вантажнuй літак Іл-76Т з роsіянами на бортуКількість заruблuх йде на сотні ВІДЕ0 та деталі

Зона аварії розташована в охопленому боями Дарфурі

У Судані, ймовірно, збили вантажний літак Іл-76, на борту якого перебували росіяни. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на посольство в африканській країні.

Посольство в контакті з суданською владою вживає всіх необхідних дій для з’ясування обставин цього інциденту. Відомо також, що зона аварії розташована в охопленому боями Дарфурі.

Тим часом у соцмережах з’явилися відео на якому видно момент збиття літака. Іл-76 прийняли за армійський бомбардувальник.

Згідно з даними Sudan War Monitor, інцидент стався близько 04:00 (03:00 за київським часом). Військові RSF заявили, що збили літак Антонов, який використовувався суданськими військовими як бомбардувальник. Проте, за залишками літака, це був російський Іл-76, ймовірно, він перевозив вантаж для самих RSF.

Один із загиблих був ідентифікований як головний інженер Airline Transport Incorporation FZC, компанії, яка базується в ОАЕ та має зв’язки з Киргизстаном. Інший член екіпажу нібито мав російський паспорт. Інформації про тих, хто вижив, наразі немає.

Напередодні українські оборонці здійснили удар по військовому аеродрому “Липецьк-2”, що у Липецькій області рф. Ціллю атаки стали склади з боєприпасами та пальним для літаків, а також ангари, де окупанти тримають свою авіацію. 

На кадрах видно особисті речі екіпажу, зокрема борт-механіка Віктор Гранова та Антона Селіванця з Башкирії. За неофіційною поки інфорамцією загиблих більше сотні

Нагадаємо, в Росії впав літак на борту якого перебувало чотири людини. Один із членів екіпажу внаслідок інциденту загинув.

До слова, український літак F-16, ймовірно, збив російський винищувач Су-34. Якщо ця інформація підтвердиться, це стане першим випадком, коли російський пілотований винищувач був знищений літаком, наданим Україні західними партнерами.